Nu diplomerar vi de första förebildscoacherna

Nu under vårterminen 2019 diplomerar vi projektets första förebildscoacher som avslutar sin utbildning i coachande förhållningssätt.  Vi kommer därför snart att kunna erbjuda personer som står inför en amputation eller blivit amputerade att träffa en förebildscoach. Du som har intresse att komma i kontakt med en coachande förebild kan vända dig till din arbets- eller fysioterapeut, din gåskola, till rehabiliteringen eller din ortopedtekniska verkstad. Du kan också kontakta Personskadeförbundet RTP direkt.

Projektets förebildscoacher tror vi kan inspirera, motivera och visa på möjliga vägar framåt. En förebild är trovärdig. En coach ser möjligheter. Denna kombination är unik. Som coachande förebild har du tillit att personen du möter har sina egna svar och lösningar. På vägen dit finns du som ett stöd och någon att identifiera sig med.

Vårens andra utbildningsserie äger rum den 23 och 24 mars samt den 3 maj.

Höstens tider är den 7 och 8 september med en avslutande träff den 4 oktober samt den 12 och 13 oktober med ett sista tillfälle den 8 november.

Vårens tider är fullbokade men det finns enstaka platser kvar på höstens utbildning som börjar i oktober. Hör av dig till coaching@rtp.se eller ring 08-629 27 85 om du har intresse att delta.

Projektet söker nu dig som står inför en amputation eller som blivit amputerad. Du som vill ha mer information eller anmäla intresse för att träffa en förebildscoach är välkommen att höra av dig!

Under projektet kommer vi att bygga upp ett nätverk med 48 förebildscoacher runt om i Sverige. Detta nätverk ska fungera som en naturlig brygga mellan vårdtid och en fungerande vardag.