Nu har vi snart diplomerat alla förebildscoacher

Under vårterminen har vi diplomerat projektets första förebildscoacher och nu under hösten utbildas de två sista grupperna för att få sitt diplom. Vid årets slut finns det runt om i landet ett 50-tal förebildscoacher som är redo att träffa personer som står inför en amputation eller blivit amputerade. Du som har intresse att komma i kontakt med en coachande förebild kan vända dig direkt till Personskadeförbundet RTP. Du kan också kontakta din arbets- eller fysioterapeut, din gåskola, till rehabiliteringen eller din ortopedtekniska verkstad.

Projektets förebildscoacher tror vi kan inspirera, motivera och visa på möjliga vägar framåt. En förebild är trovärdig. En coach ser möjligheter. Denna kombination är unik. Som coachande förebild har du tillit att personen du möter har sina egna svar och lösningar. På vägen dit finns du som ett stöd och någon att identifiera sig med.

Höstens tider är den 7 och 8 september med en avslutande träff den 4 oktober samt den 12 och 13 oktober med ett sista tillfälle den 8 november. Höstens utbildningar är tyvärr fullbokade men håll utkik på kommande utbildningar. Mer information hittar ni inom kort här på projektets hemsida.

Hör av dig till coaching@rtp.se eller ring 08-629 27 85 om du har intresse att bli en av våra coachande förebilder.

Projektet söker nu dig som står inför en amputation eller som blivit amputerad. Du som vill ha mer information eller anmäla intresse för att träffa en förebildscoach är välkommen att höra av dig!

Under projektet kommer vi att bygga upp ett nätverk med ett 50-tal förebildscoacher runt om i Sverige. Detta nätverk ska fungera som en naturlig brygga mellan vårdtid och fungerande vardag.