Över 40 förebildscoacher redo att träffa dig

Nu är fjärde gruppen förebildscoacher klar med sin utbildning. Vi är glada att så många vill dela med sig av sina erfarenheter och att det nu finns över 40 coachande förebilder att tillgå i hela landet. Nätverkets deltagare erbjuder information, råd och vägledning för personer som står inför en amputation eller som har amputerats.

Våra förebildscoacher arbetar på ideell basis och det är kostnadsfritt att träffas för ett eller flera samtal. Det kan vara fysiska möten, distansmöten eller telefonsamtal. Ta gärna kontakt med Coachprojektet om du själv vill komma i kontakt med någon som har varit med om en amputation och kan ge vägledning för att komma tillbaka till ett aktivt liv igen.

Fokus på möjliga vägar framåt

Coaching är en lösningsfokuserad samtalsteknik och ett förhållningssätt som fokuserar på det positiva och möjliga vägar framåt. Att träffa någon som varit med om en liknande situation kan vara inspirerande och motiverande för personer som lever med en amputation.

Coachprojektet står för matchningen. Där ser vi till att personernas behov och önskemål tillgodoses så bra som möjligt. Du som vill veta mer är välkommen att höra av dig till coaching@rtp.se.

Hjälp oss att sprida information

Du som arbetar inom professionen får jättegärna hjälpa oss att sprida information om nätverket till personer som du tror kan behöva samtal med en förebildscoach. Vi är också tacksamma för all annan support, exempelvis genom att informera på er mottagning, hemsida, via sociala medier eller på annat sätt om möjligheten att träffa en förebildscoach. Aktuellt material hittar du här: Info Coachprojektet.

Coachprojektet drivs av Personskadeförbundet RTP och riktar sig till personer som nyligen blivit amputerade. Projektet är rikstäckande och  finansieras av Arvsfonden.

Coachprojektets startsida kan du läsa mer om projektets innehåll och arbetssätt. Hör gärna av dig till coaching@rtp.se om du vill veta mer.