På gång hösten 2018

Under hösten arrangerar Coachprojektet tre workshopar som informerar om vad coaching är och vad förebildskap står för. Deltagarna får här tillfälle att delge sina erfarenheter och bidra till utformningen av en Coachutbildning. Målgruppen är personer med egen skadeerfarenhet.

Höstens workshopar i Malmö och Göteborg har redan varit. En kort sammanfattning hittar du här.
Sist ut är Stockholm den 8 till 9 december. Mejla coaching@rtp.se senast den 26 oktober om ni är intresserade av att delta.

Efter att workshoparna ha ägt rum kommer en utbildningsmodell tas fram. Modellen används för att utbilda 40 personer med egen skadeerfarenhet till coacher. Projektets mål är att etablera ett coachnätverk som en naturlig del i rehabiliteringen för personer som förlorat en kroppsdel.

Coaching är en lösningsfokuserad samtalsteknik och ett förhållningssätt som fokuserar på det positiva och möjliga vägar framåt. Att träffa någon som varit med om en liknande situation kan vara inspirerande och motiverande för personer som lever med en amputation.

Coachprojektet drivs av Personskadeförbundet RTP och riktar sig till personer som nyligen blivit amputerade. Projektet är rikstäckande och  finansieras av Arvsfonden.

Coachprojektets startsida kan du läsa mer om projektets innehåll och arbetssätt. Hör gärna av dig till coaching@rtp.se om du vill veta mer.