Anslagstavla

Mellersta Skånes lokalförening ställer in alla aktiviteter fram till och med 31 juli.
Ni kan nå mig via sms, mail eller lämna meddelande.
Jag kommer att besvara er alla så snart jag kan.

Önskar er alla en skön sommar!

Var rädda om er och varandra!

Mvh

Agneta Ragnarsson

Ordförande


På följande hemsidor hittar du föreläsningar, aktiviteter, kurser m.m. som våra medlemmar är välkomna att delta i.

PIL Sjukhusbiblioteket Lund:
www.skane.se/sus/sjukhusbiblioteket/forelasning

Habo Gård
www.lund.se/habo-gard

HSO Skåne
www.hsoskane.se


 

Nackskaderådgivning i Lund
Nackskaderådgivning i Lund tel. 046 – 17 18 80
En specialistledd telefonrådgivning ”Rådgivning nackskador”. Telefonrådgivningen ingår i Kompetenscentrum inom Rehabiliteringsmedicin, Rehabiliteringsmedicinska kliniken, SUS, som är det första centrat i sitt slag i Sverige.Har du råkat ut för en trafikolycka eller annan olycka och fått en nackskada? Du som skadats eller är anhörig, till någon som skadats, kan ringa och ställa frågor. Du kan tala in ett meddelande i telefonsvararen och kan räkna med att bli uppringd inom ett dygn.”Rådgivning Nackskador” skapas för att boende i Skåne ska kunna ringa till angiven telefon och inom några timmar få specialistledd rådgivning angående sin hälsosituation. Detta kan spara tid och pengar för både patient och samhälle, samt onödigt lidande för de drabbade och deras familjer. Rådgivningen ska hänvisa till rätt vårdnivå. Vårt mål är att dessutom öka kunskaperna om nackskador och dess behandling hos både vårdgivare och patienter. Forskning visar att rätt information från början påverkar förloppets utveckling, i positiv riktning därför kommer vi att sträva efter snabb återkoppling till de som ringer till oss med frågor, säger Marcelo Rivano Fischer, Klinikchef på Kompetenscentrum inom Rehabiliteringsmedicin.
Det känns som en stor seger för oss att kompetenscentrum och nu telefonrådgivningen har öppnat säger Per Jakobsen från nackskadegruppen i Skånes distrikt i Personskadeförbundet RTP.

En referensgrupp har bildats som träffar teamet ett par gånger om året här finns representanter från alla lokalföreningar.

Kontaktperson för Skånes distrikt:
Per Jakobsen per.kjaerholm@telia.com
Tel: 0702 41 8257