Personskadereglering

Person som håller mobilen i händerna.

Personskadereglering efter olycka

Personskadeförbundet RTP erbjuder dig som har råkat ut för en trafikolycka eller ett annat olycksfall information och vägledning.

Du som har frågor kan fylla i kontaktformuläret längst ner på sidan eller ringa 08-629 27 80. Som medlem kan du få telefonrådgivning om ärenden som handläggs av Försäkringskassan och myndighetens avdelning Arbetsskadeenheten (angående arbetsskada eller färdolycksfall) samt AFA.

Våg och lagböcker

Skaderegleringen

Det är bra att börja med en genomgång av dina försäkringar eftersom du kan vara försäkrad mot olycksfall på olika sätt. Du kan exempelvis

  • ha en privat försäkring mot olycksfall
  • ha en sjuk- och olycksfallsförsäkring genom ditt medlemskap i ett fackförbund
  • ha en olycksfallsförsäkring i din villa- och hemförsäkring
  • vara försäkrad mot olycksfall via ett idrottsförbund eller föreningslivet.

Ibland kan en olycksfallsförsäkring även gälla för närstående. Du kan dessutom få ersättning för skada från flera olika försäkringar.

Tänk på att så snabbt som möjligt efter olyckan ta kontakt med ditt försäkringsbolag. Då kan du tidigt få information om de ersättningar du eventuellt har rätt till på grund av skadan. Du behöver även se till att olyckshändelsen, dina symtom och den medicinska bedömningen är dokumenterade i din journal. Anledningen är att du som måste bevisa att skadan har orsakats av olyckan som är en förutsättning för att få ersättning. Du kan logga in på 1177.se om du vill läsa din journal.

Som medlem kan du få mer information

Du som är medlem hos oss kan få tillgång till ytterligare information om personskadereglering. Du kan exempelvis läsa om

  • vad du kan få ersättning för
  • vad du kan göra om du är missnöjd med försäkringsbolagets beslut
  • vad du behöver tänka på vid en eventuell domstolsprövning.

Vill du veta mer? Då är du välkommen att höra av dig till info@rtp.se.

 

Är du inte medlem?

Bli medlem

 

Kontakta oss!

Fyll i formuläret eller ring förbundskansliet på 08-629 27 80.