Den 13 april arrangerar vi ett webbinarium kring temat fysisk aktivitet vid långvarig smärta. Föreläsningen baseras på en ny studie som handlar om att optimera rörelsens hälsoeffekt för personer med smärta.

Att ha ont och inte kunna bli av med smärtan är en vanlig företeelse. Cirka 25 procent av den vuxna befolkningen lever med långvarig smärta som oftast påverkar livskvaliteten negativt. För att personerna ska kunna få en bättre rehabilitering och leva ett mer aktivt liv startade ett forskarteam på Högskolan Dalarna för några år sedan eVIS-studien. eVIS står för e-visualisering av fysisk aktivitet och smärta.

Webbinariet äger rum den 13 april med start kl. 17.00. Efter cirka 30 minuters föreläsning finns tid för frågor. Föreläsare är Elena Zottele Tseli, lektor i medicinsk vetenskap vid institutionen för hälsa och välfärd, Högskolan Dalarna. Elena är en av forskarna bakom eVIS-studien som har stöttats av oss ekonomiskt.

Anmälan sker genom att mejla till astrid.kallstrom@rtp.se. Länken till webbinariet skickas ut någon dag före den 13 april. Du som vill läsa om studien i förväg hittar information här.

Observera att seminariet kommer att spelas in.

Kvinna gående med stavar i en park