Medlemskap

Medlemsförmåner

Kortklippt äldre kvinna som skrattar

Ett medlemskap med många fördelar

Som medlem får du tillgång till våra medlemsförmåner. Här hittar du en lista med förmåner och rabatter som är aktuella för 2023.

I medlemskapet ingår

 • nyhetsbrev samt fyra nummer per år av medlemstidningen Liv.
 • möjlighet att kostnadsfritt beställa eller ladda ner broschyrer med information och råd i samband med trafikskada, olycksfallsskada, arbetsskada, vårdskada och nackskada samt broschyren ”Att anlita ett ombud”.
 • möjlighet att delta i aktiviteter och engagera sig i lokalföreningens verksamhet.
 • deltagarolycksfallsförsäkring som gäller när du deltar i aktiviteter arrangerade av Personskadeförbundet RTP, som till exempel medlemsmöten, resor och kurser.

Träffa en förebildscoach

Under flera år har vi byggt upp ett stort nationellt nätverk av personer som levt en längre tid med en amputation eller ryggmärgsskada. Vi kallar dessa personer förebildscoacher.

En förebildscoach är en medmänniska som kan motivera dig att hitta en egen väg framåt i livet med nya förutsättningar. Alla våra förebildscoacher sätter dig och dina behov främst. Att samtala med en förebildscoach är gratis.

Läs mer

Telefonrådgivning

JA - Juridisk assistans

Från och med september 2023 samarbetar vi med JA - Juridisk assistans, specialister inom myndighetsjuridik, som kan erbjuda våra medlemmar vägledning i rättsliga frågor. Det innebär att du som är medlem kan få generell rådgivning via telefon.

Rådgivningen omfattar områdena myndighetsrätt, offentlig rätt och stödförmåner (enligt Socialförsäkringsbalken, Socialtjänstlagen LSS) och inkluderar även närliggande rättsområden som bostadsanpassning och Skollagen.

Så här gör du för att boka en juridisk rådgivning:

 • I första hand mejlar du till info@juridiskassistans.se.
 • Om du inte har möjlighet att mejla går det bra att ringa på nedanstående nummer:
  Jessica: 079-301 23 16 (LVU, LVM, kommunjuridik, socialtjänstlagen m.m.)
  Sofie: 079-301 23 26 (personlig assistans, LSS, Socialtjänstlagen, skoljuridik m.m.)
  Malin: 073-096 55 05 (Förmåner hos Försäkringskassan så som sjukpenning, sjukersättning och merkostnadsersättning, LSS, Socialtjänstlagen, personlig assistans m.m.)

För att boka en tid behöver du lämna ett meddelande samt ange ditt medlemsnummer och personnummer.

Ja - Juridisk Assistans ansvar gäller enbart det särskilda ärende som du har rådfrågat om och innebär en mer övergripande och generell juridisk rådgivning. JA tar inte ansvar för att hålla dig uppdaterad om senare förändringar av rättsläget, tidsfrister eller en mer specifik hantering av ditt ärende. 

Funktionsrättsbyrån

Du kan också kontakta Funktionsrättsbyrån. Det är ett projekt som erbjuder rådgivning för vuxna med funktionsnedsättning samt deras anhöriga. Projektet drivs av Funktionsrätt Sverige med stöd från Arvsfonden.

Funktionsrättsbyråns rådgivningsverksamhet bemannas av en socionom/kurator och en jurist. Vår rådgivning kan exempelvis handla om att:

Informera om rättigheter och funktionsrätt, stödja dig i att förstå beslut och dokument från myndigheter, hänvisa till andra som kan ge dig mer hjälp, ge rådgivning och information till anhöriga.

På Funktionsrättsbyråns hemsida hittar du kontaktuppgifter och öppettider.

Funktionsrättsbyrån

Våra medlemsrabatter är följande

 • Unik Försäkring – olycksfallsförsäkring samt hem- och bilförsäkring endast för medlemmar. Mer info på www.unikforsakring.se.
 • Rabatt på hotellrum och konferens på Scandic hotell. Kontakta förbundskansliet för att få en rabattkod.
 • 9-10 procents rabatt på bil och tillbehör från Volvo.
 • 7-9 procents rabatt beroende på bilmodell hos Toyota.
 • 15 procent rabatt vid köp av skor eller kängor från Icebugs webbshopKontakta förbundskansliet för att få en rabattkod.

 

Bli medlem

Kontakta oss!