Åkes medlemskap berikar livet

Som medlem får jag möjlighet att prova saker jag aldrig hade provat annars. Som skridskokälke, kajakpaddling och körsång!

Det vore en överdrift att säga att jag är en föreningsmänniska. De två föreningar jag har varit medlem i tidigare har handlat om mina intressen; som ung var jag medlem i Göteborgs bluesförening eftersom jag gillar blues, och långt senare i livet började jag motionscykla i cykelklubben Team Kungälv.

En allvarlig cykelolycka ledde till att jag fick en hög ryggmärgsskada när jag var strax över sextio år. Mitt liv tog en oväntad vändning. 

Sluta träna ville jag ju inte och Spinalhälsan på Högsbo sjukhus hade ett gympapass för armar och bål. Där träffade jag Ingrid Tegvald i Personskadeförbundet som peppade mig att följa med på olika aktiviteter. Det ångrar jag inte.

I Personskadeförbundet träffar jag andra som har liknande erfarenheter och det skapar ett normalläge i en märklig situation. Efter en skada blir det så mycket nytt som måste hanteras, och av andra medlemmar har jag fått råd och information som gjort stor skillnad för mig.

Så idag är jag medlem i en förening som snarare har att göra med min livssituation än med mina intressen. Men på det sättet har jag fått nya intressen! Jag har till exempel börjat sjunga bas i kören ”Vassego å sitt”. Det hade jag aldrig gjort annars.

Och vad gäller bluesen, så finns ju gamla vinyl och Spotify. Ingenting hindrar mig från att lyssna på John Lee Hooker, Muddy Waters eller John Mayall & the Bluesbreakers. 

Illustration: Anna Eriksdotter

Bli medlem

Illustration av person

Kontakta oss!