Det kan du göra själv

Du kan främja läkningen

Du kan själv underlätta läkningen genom att fortsätta leva så vanligt som möjligt, ibland behövs viss anpassning. Du kan under en period behöva fundera över vad som ger besvär och vad som lindrar.

Tillsammans med din vårdkontakt kan du diskutera och utvärdera effekten av behandlingar och de råd du får av din fysioterapeut.

Lindra smärtan

Du kan lindra smärta eller stelhet med receptfria värktabletter, eller med de läkemedel du fått utskrivna. Du kan också pröva en varm vetekudde om du är stel eller har ont.

Rörelseövningar i sig kan också vara smärtlindrande. Det främjar läkningen om du kan röra på dig på ett avslappnat sätt.

Att använda en halskrage kan vara meningsfullt om du vill göra saker som du annars skulle få för mycket ont av. Den ska användas sparsamt och i samråd med sjukvårdspersonal. Risken med halskrage är att du kan stelna till om den används mer än nödvändigt.

Kvinna som sträcker på sig.

Gillar du informationen som finns på våra sidor? Hjälp oss att vi kan fortsätta erbjuda kunskap om de skador som är vanliga bland våra medlemmar!

 

Bli medlem

Kontakta oss!