Förebildscoach

Ett stöd för dig som blivit amputerad

IMG_4444

Att stå inför en amputation eller ha blivit amputerad innebär ofta en stor omställning. Vård och rehabilitering efter en amputation fungerar ofta väl men många som lever med en amputation säger att de har saknat en tidig kontakt till en person med en liknande erfarenhet. 

Vi erbjuder dig möjlighet att möta någon som själv har förlorat en kroppsdel och har hittat tillbaka till ett aktivt och självständigt liv. Det är en person som vi kallar för förebildscoach.

Vi har sedan våren 2019 utbildat och diplomerat runt 50 förebildscoacher som nu ingår i vårt nationella nätverk. Våra förebildscoacher arbetar på ideell basis och det är kostnadsfritt att träffa en coachande förebild.

En förebildscoach sätter dig i fokus

En förebildscoach har en unik erfarenhet av att leva med en amputation och kan visa på möjliga vägar framåt. Våra förebildscoacher sätter dig i fokus och stöttar dig i processen att hitta dina egna lösningar och nå dina mål.

En förebildscoach är:

  • är en god lyssnare
  • respekterar människor som de är, utan att döma deras livsstil och val
  • har en positiv och konstruktiv livssyn
  • är empatisk och intresserad av människor
  • har insikt om att allas personliga erfarenheter av att leva med en amputation är unika
  • respekterar gränser och information som är konfidentiell.

Ofta är det möjligt att träffas fysiskt men ni kan också ses digitalt eller ringa varandra. Under coronapandemin rekommenderar vi att mötena sker på distans. Du kan träffa din förebildscoach upp till tre gånger, med cirka en timmes samtalstid per tillfälle.

Hur kommer jag i kontakt med en förebildscoach?

Alla som står inför eller lever med en amputation och har behov av samtal eller inspiration är välkomna att höra av sig till oss.

Fyll i din intresseanmälan här

Det går också bra att höra av sig till oss med frågor på e-post: coaching@rtp.se eller ring 08-629 27 85.

Kontakta oss!