Kunskapsforum

Filmer, presentationer & annat

Ta del av inspelningar när du vill 

På den här sidan samlar vi inspelade föreläsningar, presentationer och annat material som du som är medlem kan se när du vill. För att säkerställa en god tillgänglighet är filmerna textade. Vi kommer med jämna mellanrum fylla på med nya inspelningar. Äldre filmer arkiveras.

Kunskapsforumet är en medlemsförmån

Filmerna som är listade här är en del av medlemsförmånerna i Personskadeförbundet RTP. Det går bra att dela materialet men sprid det inte till personer utan medlemskap. Det är enkelt att bli medlem, exempelvis här på vår hemsida.

Att åldras med ryggmärgsskada

Föreläsning: Att åldras med ryggmärgsskada, Sophie Jörgensen, 2023-02-09. 

Fysisk aktivitet vid långvarig smärta

Föreläsning om eVIS-studie: Anpassad fysisk aktivitet vid långvarig smärta, Elena Tseli, den 13 april 2023

Funktionsrätt Sverige: Min sexualitet - min rätt

Här får du tillgång till material som projektet "Min Sexualitet - Min Rätt" producerade under projekttiden. Du kan delta i utbildningen ”Sex, lust och självbestämmande – en kurs om sexuella rättigheter för dig med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom” eller lyssna till studiosamtal om sex, lust och funktionsrätt.

Det är fritt att sprida materialet i din lokalförening eller till andra intresserade.

Hur når man sina medlemmar?

I samtalet presenterar tre patientorganisationer sina informationsinsatser och adresserar frågor om sex och lust som är viktiga för medlemmarna. 

Hur kan vi samarbeta kring sexuell hälsa?

I filmen berättar FUB Uppsala och RFSU Uppsala hur de har samarbetat för att öka sexuell hälsa hos personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Att hitta metoder för samtal om sex efter övergrepp

NationelI kvinnojour förklarar i filmen hur de har utvecklat metoder för att prata om sex efter att ha varit utsatt för övergrepp.

Sex, lust och självbestämmande

En kurs om sexuella rättigheter för dig med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom. Du behöver logga in på utbildningsplattformen learnify för att genomgå utbildningen.

 

Skärmdump av utbildningen Sex, lust och självbestämmande

Kontakta oss!