Nu är Funktionsrättsbyrån i gång med rådgivning per telefon och mejl. Målet är att stärka individer, sprida kunskap om rättigheter och arbeta för förändring. Funktionsrätt Sverige tar med projektet ytterligare ett steg för att stärka funktionsrätten. Personskadeförbundet RTP är delaktiga i projektet och vår ordförande Marina Carlsson sitter med i projektets styrgrupp.

Funktionsrättsbyrån har i början två rådgivare med kunskap om juridik, mänskliga rättigheter och socialt arbete. De kan ge råd i många olika frågor; ”Jag har inte de hjälpmedel jag behöver på jobbet, vad säger lagen?”, “Varför säger kommunen nej när jag söker kontaktperson?”, “Jag behöver mer assistans för att vara en bra förälder, men undrar om det är någon idé att överklaga.”

Funktionsrättsbyrån har telefontid två gånger i veckan. Rådgivningen har öppet helgfria måndagar klockan 13-16 och onsdagar 9-12. Telefonnumret är 010-898 50 90. Det går också att när som helst mejla frågor till kontakt@funktionsrattsbyran.se.

Funktionsrättsbyrån är ett treårigt projekt med stöd från Arvsfonden. Syftet är både att stärka individer att hävda sin funktionsrätt och att genom datainsamling arbeta för förändring och respekt för rättigheter. Målgruppen är vuxna personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga.

Läs mer om projektet Funktionsrättsbyrån

 

Förbundet Funktionsrättsbyrån