50-årsjubileum

 
Mellersta Södermanlands 50-årsjubileum.

Vår lokalförening blev 50 år 2004. Vi är en av de äldsta lokalföreningarna i vårt förbund. Detta firandes med ett 50-årsjubileum lördagen den 28 augusti vid DHR:s hus, Strandvik i
Katrineholm. Skall nämnas att mycket förberedelse gjordes under fredagskvällen, såsom dukning och dekoration. Väldigt bra och fint. Det började med drop in mellan 13.00-14.00, där det bjöds på en välkomstskål.
Vi blev 58 stycken totalt på festen. Klockan 14.00 blev det mat, en exotisk meny, som bestod av potatissallad, flera olika sorters kallskuret kött och exotiska frukter. Vi bjöd på ett glas vin till maten, de som ville ha mer fick betala för det, fanns ju även bordsvatten och öl. Maten mottogs positivt av våra gäster, den smakade bra. I samband med maten tog några av gästerna ordet, de tackade och överlämnade presenter. Efter det blev det underhållning av Katrineholms spelmanslag. Det var ett passande inslag på eftermiddagen. Vid deras paus, där spelmanslaget bjöds på förtäring av smörgåsar och dryck, intog vi andra kaffe och tårta. Samtidigt skötte Anne-Marie Berg från förbundsstyrelsen om ett lotteri. Efter andra halvan av spelmanslaget började en del av våra gäster tacka för sig och åka hem. Det blev ungefär hälften kvar.
Lite lugnt där ett tag innan det började om igen. Klockan 19.00 kom sång och musikduon Haväng och underhöll oss. Det var en bra underhållning. Vid deras paus grillades korv som det bjöds på tillsammans med potatissallad som var kvar efter buffén. Någonstans mellan 21.00-22.00 började det ta slut. Några var kvar lite längre och plockade ihop. En slutstädning gjordes på söndagen av några tappra.

 

En bild på Katrineholms spelmanslag.

Mellersta Södermanland 50_årsjubileum 2021

 

INBJUDNA GÄSTER SOM KOM.

Människor som varit aktiva på olika vis och hjälpt föreningen tidigare i dess historia. Finns att läsa om det i historikberättelsen.

 

Elly Karlsson.
Bengt Lundin.
Torsten Stedt.
Lennart Berggren med respektive.
Rune Kjellström.

 

INBJUDNA SOM EJ KOM AV OLIKA SKÄL.

 

Gullan Erikson.
Dagny Lindblom.
Bengt och Christina Eriksson.
Jan Talvis.
Jan Langö.

 

ANDRA GÄSTER PÅ JUBILEUMET.

 

Från RTP:s förbundsstyrelse kom Anne-Marie Berg.
Från RTP:s distrikt kom ordförande Krister Hålldin och vidare Marketta Andersson, Hans Lundgren och Britt-Inger Fredlund, förutom Rune Kjellström och Bengt Lundin som var med bland de inbjudna gästerna. De som tillhörde distriktet representerade även de två andra lokalföreningarna i Sörmland. HSO i Katrineholm var med på vår tillställning och ordförande Roland Elfving representerande dem, och Karl-Gustaf Norén var med som ABF:s representant. Vi var ju 11 st. i arbetsgruppen för denna fest, med respektive och barn blev vi 25 st. Sen kom 17 andra medlemmar på kalaset. Totalt var vi 58 stycken.

 

MOTTAGNA PRESENTER UNDER 50-ÅRSJUBILEUMET.

 

Från förbundsstyrelsen: 2 st. solrosor + div. vinster såsom böcker bland annat.
RTP:s distrikt: En blomma (ros) i blå porslinskruka och en glasskål.
RTP:s norra: En ”Sverigeskål” från Tingsgården, Eskilstuna.
RTP:s södra: Fat och ljusskål i porslin/glas.
HSO: 200kr i presentkort.
DHR: Nils Wallins bok: Slotten på bergen.
Jan Langö och Margit Elderud: En blomsterbukett och ett brev som lästes upp under jubileumet. Finns bevarat för framtiden.

 

SPONSORER TILL VÅRT 50-ÅRSJUBILEUM.
Stort tack till dem nedan, utan deras hjälp skulle vi ej kunnat, genomföra jubileumet såsom vi gjorde.

 

Sörmlands sparbank: Gåvor till ett lotteri.
G.B-glace: Glasspinnar till jubileumet.
ABF. Gåva på 1.100kr.( förutom kulturbidraget på 1.000kr.)
RTP:s Sörmlandsdistrikt: 5.000kr.
Radiohjälpen: 10.000kr.

 

PRESENTATION AV ARBETSGRUPPEN FÖR 50-ÅRSJUBILEUMET.

 

Det var 11 st. i denna grupp. Arbetet bestod av planering, anskaffa pengar, bokningar såsom lokal, underhållning. De bestämde vad som skulle förtäras, som mat, dryck, fika m.m. Vidare en tidsplan för dagen och kvällen. Förutom det sedvanliga bestyren som att duka, diska, städa m.m. Det var 5st barn med och hjälpte till på kvällen. De gjorde ett fint arbete.
De elva var. Historiekrönikeberättelsen utfördes av Conny Andersson och Anna-Stina Björkholm. En del av de elva i arbetsgruppen skulle ju blivit inbjudna som gäster om de ej varit med i den gruppen. Finns att läsa i historieberättelsen.

 

Per-Åke Kjellström. Conny Andersson. Mikael Melin.
Inger Carlsson. Marita Gustafsson. Anne-Marie Eriksson.
Berit Lantz. Ann-Sofie Nordqvist. Sven Eriksson.
Anna-Stina Björkholm. Berit Gustafsson.