Att ta kontakt med en myndighet kan vara både jobbigt och krångligt. På Personskadeförbundet RTP och DHR vet vi att handläggare ofta inte har resurser att ta sig tillräckligt med tid för att sätta sig in i din livssituation. Det är inte heller självklart att det talas klarspråk vid kontakt med myndigheter. 

Därför är det bra om du kan förbereda mötet tillsammans med någon. Här kan en sekundant de bra rådgivning. Hen kan hjälpa dig att tydliggöra dina behov så att mötet med handläggaren kan bli så bra som möjligt.

Sekundantprojektet är ett Arvsfondsprojekt som drivs av DHR i samarbete med Personskadeförbundet RTP. Syftet med projektet är att stärka individens röst och position i möte med handläggare genom att en tredje person är med - en så kallad sekundant.

Sekundanten är en person som själv lever med en funktionsnedsättning eller skada. Hen utbildas genom projektet för att kunna erbjuda vägledning utifrån den livssituation personer som vill möta en sekundant befinner sig i. 

Sekundantprojektet lanseras den 18 maj med en egen sida på rtp.se. Håll utkik efter det! På rtp.se kan du också från den 18 maj fylla i en intresseanmälan om du vill få stöd av en sekundant.

Knytnävar som symbol för empowerment