I höstas lanserades Coachprojektet 2.0 som handlar om att utveckla en modell och en manual så att vårt koncept med förebildscoacher ska kunna användas av fler organisationer med andra målgrupper. Den ursprungliga målgruppen – personer med erfarenhet av amputation – har breddats och omfattar nu personer med förvärvad ryggmärgsskada. I dag finns elva färdigutbildade förebildscoacher i Västra Götalandsregionen med erfarenhet av att leva med ryggmärgsskada och under våren 2022 utbildar vi ytterligare 24 coacher runtom i landet.
 
Vill du träffa en förebildscoach med erfarenhet av att leva med en ryggmärgsskada?
Syftet med verksamheten är att kunna erbjuda stöd i samband med hemkomsten från sjukhuset och att motivera till att ta eget ansvar för den nya livssituationen. Behovet av stöd kan uppstå i olika livsskeden – kanske i samband med en flytt, nytt jobb eller under en period med ovanligt mycket smärta. Förebildscoacherna har olika åldrar, bakgrund, skadenivå, fritidsintressen och familjesituation. Det kostar inget att prata med en förebildscoach, mötena kan se antingen fysiskt eller online och allt ni säger stannar mellan er. Är du intresserad? Fyll i din intresseanmälan här:

Vill du träffa en förebildscoach med erfarenhet av att leva med en amputation?
Vårt befintliga förebildscoach-nätverk som byggts upp inom det avslutade Coachprojektet omfattar över 40 förebildscoacher som är amputerade. De är redo att träffa dig som lever med en amputation och har behov av samtal eller vägledning. Du som vill träffa en förebildscoach kan anmäla ditt intresse här. Läs mer om förebildscoacher för personer med amputation.

Hör gärna av dig till coaching@rtp.se om du har frågor eller vill träffa en av våra utbildade förebildscoacher!

Logga fc anpassat till puff