Förebildscoach Amputation

Man med benprotes sitter på en stentrappa

Förebildscoacher för personer med amputation

Att stå inför en amputation eller nyligen ha blivit amputerad innebär ofta en stor omställning. Vård och rehabilitering efter en amputation fungerar ofta väl. Men många som lever med en amputation säger att de har saknat en tidig kontakt med en person med en liknande erfarenhet.

Har du nyligen amputerats eller levt en längre tid med din amputation och behöver inspiration och motivation för att nå nya mål? Då kan det vara en bra idé att möta en förebildscoach. Det är personer med egen skadeerfarenhet som kan coacha dig till att hitta din egen väg framåt och utvecklas i en ny livssituation.

När du har gjort en intresseanmälan så ringer vi upp dig för att du ska få möjlighet att berätta mer om dig och din situation. För oss är det viktigt att hitta rätt förebildscoach för dig. 

Vi samarbetar med Ortopedtekniska verkstäder, gåskolor, rehabiliteringscentra och vårdavdelningar som riktar sig till personer med en amputation. På en del orter kan din vårdkontakt hjälpa till med matchning. Skulle det inte vara möjligt att hitta rätt förebildscoach i din närhet kan vi hjälpa till med en kontakt till en förebildscoach i vårt övriga nätverk.

Ni bestämmer själva hur ni vill träffas, fysiskt, digitalt eller via telefon.

Förbundskansli Logga förebildscoach beskuren

Information & anmälan

Vill du träffa en förebildscoach? Fyll i formuläret eller kontakta coaching@rtp.se.

Infoblad för personer som lever med en amputation.

Infoblad för professionen som arbetar inom amputationsvård och -rehabilitering.

Just nu utbildar vi inte fler personer med amputation till förebildscoacher.

Kontakta oss!