Förebildscoach-Amputation

Man med benprotes sitter på en stentrappa

Förebildscoacher för personer med amputation

Att stå inför en amputation eller nyligen ha blivit amputerad innebär ofta en stor omställning. Vård och rehabilitering efter en amputation fungerar ofta väl men många som lever med en amputation säger att de har saknat en tidig kontakt till en person med en liknande erfarenhet.

Står du inför eller lever med en amputation och har behov av vägledning eller samtal? Vi erbjuder dig att träffa en av förebildscoacherna som ingår i vårt nationella nätverk. Fyll i din intresseanmälan här.

Du kan också mejla en kort beskrivning av dig och din situation till coaching@rtp.se eller ring 08-629 27 85. Vi svarar alltid på intresseanmälningar. Eftersom det är viktigt för oss att hitta rätt förebildscoach till dig, ringer vi gärna upp dig.

Vi samarbetar med Ortopedtekniska verkstäder, gåskolor, rehabiliteringscentra och vårdavdelningar som riktar sig till personer med en amputation. På en del orter kan din vårdkontakt hjälpa till med matchning. Skulle det inte vara möjligt att hitta rätt förebildscoach i din närhet kan vi hjälpa till med en kontakt till en förebildscoach i vårt övriga nätverk. Ni bestämmer själva hur ni vill träffas, fysiskt eller digitalt eller om ni vill ringa varandra.

 

Vill du träffa en förebildscoach? Fyll i din intresseanmälan här.

Just nu utbildar vi inte fler personer med amputation till förebildscoacher.

Kontakta oss!