Förebildscoach Ryggmärgsskada

Rullstolsburen kvinna cyklar i sommar landskap

Samtal för dig med ryggmärgsskada

Att leva med en ryggmärgsskada innebär ofta en stor omställning. Vård och rehabilitering efter skadan fungerar ofta väl. Men många med ryggmärgsskada säger att de har saknat en tidig kontakt med en person som har liknande erfarenheter.

Har du nyligen fått en ryggmärgsskada eller levt en längre tid med din skada och behöver inspiration och motivation för att nå nya mål? Då kan det vara en bra idé att möta en förebildscoach. Det är personer som själva lever med en ryggmärgsskada och kan coacha dig till att hitta din egen väg framåt och utvecklas i en ny livssituation.

När du har gjort en intresseanmälan så ringer vi upp dig för att du ska få möjlighet att berätta mer om dig och din situation. För oss är det viktigt att hitta rätt förebildscoach för dig. 

Vi samarbetar med rehabiliteringscentra och vårdavdelningar som riktar sig till personer med en ryggmärgsskada. På en del orter kan din vårdkontakt hjälpa till med matchning. Skulle det inte vara möjligt att hitta rätt förebildscoach i din närhet kan vi hjälpa till med en kontakt till en förebildscoach i vårt övriga nätverk. Ni bestämmer själva hur ni vill träffas, fysiskt, digitalt eller via telefon.

Vill du veta mer? Hör av dig till coaching@rtp.se.

Förbundskansli Logga förebildscoach beskuren

Information & anmälan

Vill du träffa en förebildscoach? Fyll i formuläret eller kontakta coaching@rtp.se.

Infoblad för personer som lever med en ryggmärgsskada.

Infoblad för professionen som arbetar med ryggmärgsskadevård och -rehabilitering.

Möt två av våra förebildscoacher

I filmen berättar förebildscoacherna Niklas och Maria varför de har valt att utbilda sig till förebildscoach och hur de kan stötta dig som lever med en ryggmärgsskada och har behov av vägledning.

Kontakta oss!