Anslagstavla

 

Aktiviteter
 

Promenad, kultur & fotogruppen
Vi ses varje första torsdagen i månaden kl. 12.00
Martina Svensson mobil: 070- 24 89 505. E-post: martina@bjarenet.com

Under året har vi följande teman;  april vårblommor, maj portar o dörrar, juni kontraster, juli djur, augusti rörelser och september broar, oktober höstens färger och november vatten.

Nord-Västra-Skåne-2021.blommor

 

Månadens bild / Aprils tema är vårblommor…

 

DHS aktivitetsprogram på Ringstorp. Vet du att som medlem i RTP Nordvästra Skåne så har du möjlighet att delta i DHS aktivitetsprogram på Ringstorp. För att se aktuella aktiviteter gå in på www.dhshelsingborg.se
På Ringstorp hittar du även Hjälpmedelsbutiken med bra saker som underlättar i vardagen.

 

Bassängträning på Helsingborgs Lasarett. Onsdagar kl. 18.00-19.00 träffas vi i lasarettsbassängen. Bassängträning med ledare och till musik i 34 gradigt vatten. Det varma vattnet gör gott för trötta leder och muskler.  Alla tränar efter egen förmåga och gör inga rörelser som inte känns bra för den egna kroppen.
O.B.S. Tyvärr så vet man inte i dagsläge när man startar eller hur det blir under vårterminen då bassängen skall renoveras. Men informationen läggs ut på hemsidan. Är du intresserad av att vara med eller vill ha mer information så ring Lena tel. 042- 13 18 70.

 

Helsingborgs Stadsteater Är DU intresserad av teater eller musik? Hör av dig till oss så kan vi ordna en kväll då vi kan gå tillsammans.

 

Valberedningen är du intresserad av att vara med och forma framtiden i föreningen så vill vi i valberedningen komma i kontakt med dig.
Eller du känner någon som gillar föreningsarbete så kontakta någon av oss. Det behövs nya positiva krafter som kan ta tag i det framtida arbetet.
Slå oss en signal så berättar vi mer:
Helene Stålkrantz: 0707 55 00 10

 

Rådgivning Nackskador i Lund
Tisdagen den 6 april öppnades en specialistledd telefonrådgivning ”Rådgivning nackskador”. Telefonrådgivningen ingår i Kompetenscentrum inom Rehabiliteringsmedicin, Rehabiliteringsmedicinska kliniken, SUS, som är det första centrat i sitt slag i Sverige. Telefonrådgivningen på telenr: 046-17 18 80 ger de boende i Skåne möjlighet att ställa frågor kring sina nackskador orsakade av trauma (t ex efter en trafikolycka).

– Det känns som en stor seger för oss att kompetenscentrum och nu telefonrådgivningen har öppnat säger Per Jakobsen från nackskadegruppen i Skåne distrikt i Personskadeförbundet RTP.

– ”Rådgivning Nackskador” skapas för att boende i Skåne ska kunna ringa till nedan angiven telefon och inom några timmar få specialistledd rådgivning angående sin hälsosituation. Detta kan spara tid och pengar för både patient och samhälle, samt onödigt lidande för de drabbade och deras familjer. Rådgivningen ska hänvisa till rätt vårdnivå. Vårt mål är att dessutom öka kunskaperna om nackskador och dess behandling hos både vårdgivare och patienter.

Forskning visar att rätt information från början påverkar förloppets utveckling, i positiv riktning därför kommer vi att sträva efter snabb återkoppling till de som ringer till oss med frågor, säger Marcelo Rivano Fischer, Klinikchef på Kompetenscentrum inom Rehabiliteringsmedicin.

 

 


 

 

 

 


 

 

Skånes Distrikt 2021.Nackskaderadgivningen-i-skane

 

Skånes distrikt 2021. Lär dig mer om smärta

 

Länk till Skånes Distrikt...

 

Skånes distrikt 2021.facebooklogga

Besök oss gärna på Facebook...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...